De Ruta de los Siete Lagos

22 februari 2025 - San Martin De Los Andes, Argentinië

Vanuit Chili rijden we weer terug Argentinië in. We volgen de Ruta de los Siete Lagos, de Weg van de Zeven Meren.
Het zijn: Lago Correntoso, Lago Espejo Chico & Grande, Lago Villarino, Lago Falkner,
Lago Hermoso, Lago Machonico en als zevende het Lago Lacar bij San Martin de Los Andes.
Na zo’n 150 km mogen we weer de grens over, eerst langs de Chileense douane en daarna de Argentijnse. Gelukkig zijn we nu ‘slechts’  anderhalf uur bezig met de douane. Tussen die grensposten rij je dwars door de Andes, van west naar oost. Opnieuw heel mooi. Het ruige gebergte, afgewisseld met vergezichten over een van de meren.
Na de grens tijden we eerst nog een stuk ‘bekend’ terrein, maar voor Villa La Angostura, waar we eerder verbleven, slaan we af naar het noorden, richting San Martin de Los Andes.
De meren zijn groot, al zie je onderweg alleen af en toe een deel ervan.
San Martin is de genoemd naar de bevrijder van Argentinië, generaal Martin, die ook Peru heeft bevrijd. San Martin is een super toeristische plaats, ook hier vindt in de winter veel wintersport plaats. De restaurants doen me een beetje denken aan het Leidseplein. Je kunt in uiteenlopende restaurants dezelfde gerechten krijgen.
Over de omgeving meer in het volgende blog.